Torsby kommun
Torsby kommun
[ARKIVMATERIAL]
Sidan kan innehålla uppgifter som blivit inaktuella.

Bibliotekspris 2017 till Torsby bibliotek

Bokmässan på Torsby bibliotek 2016.

Föreningen Värmlandslitteraturs Bibliotekspris 2017 går till Torsby bibliotek. För satsningen på den årliga bokmässa och arbetet med att unga hjälper äldre i den digitala världen.

- Vi känner oss hedrade över att få den här utmärkelsen. Vi har medvetet arbetat för att stärka bibliotekets roll och öka den digitala delaktigheten, säger Agneta Strandberg, Torsby bibliotek.

Motivering

Föreningen Värmlandslitteraturs motivering till utnämningen lyder:

"för sitt initiativ att lyfta fram Värmlandslitteraturen i en årlig bokmässa och värna och vårda sin Värmlandsavdelning. Biblioteket har blivit en länk och en hjälpande hand mellan äldre, yngre och nyinflyttade Torsbybor i en allt mer digitaliserad värld."

Bokmässa 29 april

Snart är det dags för bokmässa igen, lördagen den 29 april kl. 11-14. Ett 20-tal utställare med bl. a. Lena Sewall, Torleif Styffe och polisen Caroline som läser sagan Halvan för barnen. Denna dag uppmärksammas även bokbussens 50-årsjubileum. Den 17 september 1967 gick nämligen premiärturen med kommunens första bokbuss till Sörmark.

 

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)