Torsby kommun
Torsby kommun
[ARKIVMATERIAL]
Sidan kan innehålla uppgifter som blivit inaktuella.

Allt färre köper ut - hur gör du?

"Vi måste ge en stor eloge till er föräldrar/vårdnadshavare: allt färre köper ut eller bjuder sina tonåringar på alkohol!" Så står det i ett brev riktat till den som är förälder/vårdnadshavare och som Lokala Förebyggande Rådet (LFR) formulerat och så här i skolavslutningstider är det förstås positiv information.

Vi vet detta tack vare regelbundna mätningar av konsumtionen av alkohol och andra droger, fortsätter brevet. Det förebyggande arbetet gör att alkohol- och tobakskonsumtionen i Torsby minskar. Så tack igen till föräldrar/vårdnadshavare och övriga vuxna som absolut är ytterst delaktiga i det positiva resultatet!

Vi måste dock också tyvärr framföra, trots att undersökningar inte ännu bekräftar detta, att det finns en viss oro kring cannabis och/eller tablettmissbruk. Framför allt är det i dagsläget ungdomarnas attityd till drogerna som oroar mest.

Väldigt många tycker tyvärr att det är upp till var och en att använda cannabis eller andra droger. På vår sida kan du läsa om vad du som förälder/vårdnadshavare bör tänka på.

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)