Torsby kommun
Torsby kommun

Enhet

Person

  • Maria Altonen
  • Projektadministratör
  • Tfn: +4656016635
  • Mobil: +46702430732
  • E-post: maria.altonen@torsby.se
  • Besöksadress: Torget 5, Sysslebäck


När du kontaktar kommunen via brev eller e-post, kommer vi att behandla dina personuppgifter enligt dataskyddsförordningen

Skillnadpriset

Skillnadpriset är framtaget av Torsby kommun, Tuab och näringslivsföreningen iTorsby i syfte att hylla det goda och viktiga i att göra skillnad. Sedan 2023 delas priset ut i två kategorier: INDIVID och FÖRENING/GRUPP. Skillnadpriset delas ut varje år under festliga former under det årliga samarbetesevent Syssleträffen, som arrangeras av samma verksamheter. Längst ner på den här sidan finns en länk till Skillnadprisets samtliga finalister och vinnare av Skillnadpriset sedan det instiftades år 2019.

Inför Skillnadpriset 2024

Under våren 2024 kommer mer information om processen från att vi ber allmänheten nominera och rösta, till själva prisutdelningen. Vi kommer att uppdatera och publicera info om Skillnadpriset 2024 här på webbplatsen, på Torsby kommuns Facebooksida och i TorsbyBladet.

Skillnadsprisets prisbord

Två förstapris - ett till varje kategori

Vi är stolta över att dela ut de nya fina priserna som vi tog fram till Skillnadpriset förra året. Förstapriset går till den och de som fått flest röster från allmänheten. Förstapriserna består av en lokalt producerad minnesgåva i form av en tavla (Fine Art Print/Gicleé) inom glas och ram av lokale Ransbykonstnären Albin Liljestrand, och ett presentkort på 5000 kronor att använda hos butikerna som är medlemmar i näringslivsföreninigen iTorsby.

Två andrapris - ett till varje kategori

Det fina andrapriset togs också fram förra året och består av ett glasfat på ca 40 cm i diameter, lokalt tillverkat av Liesbeth Singeling på Stillning Glas & Textil i Bograngen.

Den här tavlan är Skillnadprisets förstapris och delas ut till de två vinnarna i respektive kategori. Tavlan ät tillverkad av Ransbykonstnären Albin Liljestrand. Glasfatet är tillverkat av Liesbeth Singeling, Stilling Glas & Textil och delas ut till de båda andrapristagarna. Priserna är specialtillverkade för Skillnadpriset. Foto: Ulrika Andersson.

Processen från nominering till prisutdelning

1) Direkt efter nomineringsperioden
Nomineringsperioden pågår från och med maj till och med augusti (vi återkommer med exakta datum). När nomineringstiden är slut överlägger juryn de inkomna nomineringarna, och finalisterna för de båda kategorierna tas fram. Juryn består av representanter från Torsby kommun och näringslivsföreningen iTorsby. Fakta om priset kommuniceras här på webbplatsen, i Torsbybladet, på facebook och i Torsby kommuns informationstidning Torsby Nu.

2) Dags att rösta
I mitten/slutet av september publiceras finalisterna i Torsbybladet, här på webbplatsen och på Facebook. Då ber vi allmänheten att rösta fram en vinnare i de båda kategorierna. Röstningsperioden pågår cirka en månad. Mer info kommer när röstningsperioden närmar sig.

3) Prisutdelning:
Skillnadpriset delas ut och vinnarna hyllas under festliga former på dagen på Syssleträffen, som arrangeras på Alla Helgons Dag, oftast första lördagen i november).


Fakta om Skillnadpriset

Priset är framtaget i ett samarbete mellan Torsby kommun, Tuab, näringslivsföreningen iTorsby i syfte att hylla det goda och viktiga i att göra skillnad. Priset delas ut under festliga former på Syssleträffen, som är ett årligt samarbetesevent av de samma. Årets Syssleträff planeras sedvanligt till Alla Helgons Dag, lördagen den 4 november 2023

Innehållsansvarig: Ulrika Andersson
Senast genomgången:
Senast uppdaterad:

Till toppen