Torsby kommun
Torsby kommun

Enhet

Person

  • Maria Altonen
  • Projektadministratör
  • Tfn: +4656016635
  • Mobil: +46702430732
  • E-post: maria.altonen@torsby.se
  • Besöksadress: Torget 5, Sysslebäck


När du kontaktar kommunen via brev eller e-post, kommer vi att behandla dina personuppgifter enligt dataskyddsförordningen

Skillnadpriset

Nu är det äntligen dags att nominera till Skillnadpriset 2023! Nytt för i år är att priset är indelat i två kategorier: Individ och Förening/grupp utan vinstdrivande syfte. En första- och en andrapristagare per kategori kommer att röstas fram och hyllas på Syssleträffen i november. Men nu först ber vi allmänheten att nominera till dessa två kategorier.

Nominera till de två kategorierna under perioden 4 maj - 20 augusti

Från och med i år är Skillnadpriset uppdelat i två kategorier: Individ och Ideell förening/grupp, utan vinstdrivande syfte. Under perioden 4 maj - 20 augusti ber vi allmänheten att nominera till dessa två kategorier, var och en för sig. Den/de du nominerar ska verka i området Torsby kommun, och ha gjort positiv skillnad för dig eller
någon annan, i stort eller smått.

Två förstapris - ett till varje kategori

Vi är stolta över att dela ut de nya priserna som vi tog fram till Skillnadpriset förra året. Förstapriset går till den/de som fått flest röster från allmänheten och består av en lokalt producerad minnesgåva i form av en tavla (Fine Art Print/Gicleé) inom glas och ram av lokale Ransbykonstnären Albin Liljestrand, och ett presentkort på 5000 kronor att använda hos butikerna som är medlemmar i näringslivsföreninigen iTorsby.

Två andrapris - ett till varje kategori

Det fina andrapriset togs också fram förra året och består av ett glasfat på ca 40 cm i diameter, lokalt tillverkat av Liesbeth Singeling på Stillning Glas & Textil i Bograngen.

Nominera till de båda kategorierna så här

Klicka här för att komma till nomineringsformulären. Här finns också info om hur du kan nominera på andra sätt.


Processen från nominering till prisutdelning

1) Direkt efter nomineringsperioden
När nomineringstiden är slut, efter den 20 augusti, överlägger juryn de inkomna nomineringarna, och finalisterna för de båda kategorierna tas fram. Juryn består av representanter från Torsby kommun och näringslivsföreningen iTorsby. Fakta om priset kommuniceras här på webbplatsen, i Torsbybladet, på facebook och i Torsby kommuns informationstidning Torsby Nu.

2) Dags att rösta
Torsdag 21/9 publiceras finalisterna i Torsbybladet, här på webbplatsen och på Facebook. Då ber vi allmänheten att rösta fram en vinnare i de båda kategorierna. Röstningsperioden pågår t o m 22/10. Mer info kommer när röstningsperioden närmar sig.

3) Prisutdelning:
Skillnadpriset delas ut och vinnarna hyllas under festliga former på dagen på Syssleträffen, lördagen den 4 november.


Fakta om Skillnadpriset

Priset är framtaget i ett samarbete mellan Torsby kommun, Tuab, näringslivsföreningen iTorsby i syfte att hylla det goda och viktiga i att göra skillnad. Priset delas ut under festliga former på Syssleträffen, som är ett årligt samarbetesevent av de samma. Årets Syssleträff planeras sedvanligt till Alla Helgons Dag, lördagen den 4 november 2023

Innehållsansvarig: Anna-Lena Carlsson
Senast genomgången:
Senast uppdaterad:

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)
Till toppen