Torsby kommun
Torsby kommun

Sommarentreprenör 2022

Välkommen att testa vara egen företagare. Under tre sommarlovsveckor får du inspiration och utbildning för att förverkliga en affärsidé som du sedan förhoppningsvis kan tjäna pengar på.

Personal från UF-kontoret i Värmland handleder och coachar under hela perioden.

Under startveckan (13-17 juni) genomförs en kickoffvecka där föreläsningar varvas med praktiska workshops där du skapar din affärsidé. Kickoffveckan genomförs på Tingshuset i Torsby eller Samverkanskontoret i Sysslebäck. Du väljer själv vilken lokal som passar bäst för din del.

Vecka två och tre (20 juni-1 juli) handlar om att göra verklighet av affärsidén och tjäna pengar på den. Här är det frihet under ansvar som gäller för att driva företaget. Det är krav på bokföring och daglig kontroll. Alla deltagare har daglig kontakt med sin handledare och alltid nära till coachning. De sista dagarna kommer vi att ägna åt uppsummering och avslut.

Alla deltagare får värdefulla arbetslivserfarenheter, lära sig hur man tar fram en affärsidé och grunderna i marknadsföring och företagande.

Du som är sommarentreprenör får samma lön som kommunala feriearbeten, det vill säga 60 kronor/timmen-max 6 timmar/dag under tre veckor. Behöver du startkapital för att komma igång med din idé så har du möjlighet att ansöka om det. Målet är att du ska komma på en idé som du kan tjäna pengar på, pengarna som din idé genererar är din vinst.

Sök senast 27 mars 2022

Om du är intresserad av att testa att vara sommarentreprenör, så vill vi ha din ansökan senast 27 mars. Din ansökan gör du här på webben. Du får hjälp med din ansökan på skolan om du behöver. Här söker du jobbet.

Arrangör

Näringslivsavdelningen Torsby kommun i samarbete med Tuab, Ung Företagsamhet i Värmland och föreningen Företagarna.

Innehållsansvarig: Eva Larsson
Senast genomgången:
Senast uppdaterad:

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)
Till toppen