Torsby kommun
Torsby kommun

Som ett jävla solsken - teater Oleby Folkets hus

Svartvit bild på en kvinna med hatt i profil.

Oleby Folkets hus, Babordsvägen, Torsby

Onsdag 23 september 2020 kl. 19-21.

En musikalisk teaterföreställning. Fritt efter Fatima Bremmers biografi om journalisten Ester Blenda Nordström

Med humor, upptåg, kärlek och sorg gestaltar Anna-Lena Hemström en av den svenska historiens mest fascinerande kvinnor i en teatertimme fylld med sånger och musik. Med sig på scen har hon Bengt "Mulle" Holmqvist som förstärker med sin gitarr och emellanåt också agerar som medspelare.

Som Ett Jävla Solsken baserar sig på Fatima Bremmers prisbelönade biografi om Ester Blenda Nordström, reportern som gick sin egen väg och vågade ta makt över orden. Ester Blenda förnyade journalistiken, utforskade världen, rökte pipa och körde motorcykel i en tid då kvinnor gick i långklänning och ännu inte fått rösträtt. Hon var en omskriven celebritet och kändis under 1900-talets första hälft. Här kommer hon igen!

Enligt rekommendationerna är det max 50 personer och avstånd med mera som gäller.

Biljetter säljs i samband med föreställningen:

100 kr för medlemmar och ungdom under 20 år.

140 kr för icke-medlemmar.

Fika i samband med föreställningen.

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)