Torsby kommun
Torsby kommun

När kommer den nya bredbandsmiljarden?

Regeringens utlovade extra miljard till bredbandsutbyggnad måste godkännas av EU innan den kan fördelas ut och sökas.

Beslut om de utlovade bredbandspengarna kommer att dröja minst tre månader. Men när pengarna blir tillgängliga finns ingen tidplan för.

Många undrar när den miljard som regeringen tidigare aviserat till bredbandsutbyggnad kommer att kunna användas. Här är ett förtydligande från Jordbruksverket i denna fråga:

Regeringen har aviserat ytterligare en miljard kronor till bredbandsutbyggnad inom landsbygdsprogrammet. Detta innebär en ändring av programmet som måste behandlas av programmets så kallade övervakningskommitté. EU-kommissionen har sedan minst 3 månader på sig för att godkänna ändringsförslaget. Det finns ännu inte någon tidplan för när pengarna blir tillgängliga. Jordbruksverket återkommer med mer information när vi vet mer.

Länsstyrelsen kommer även fortsättningsvis att hantera stödpengarna.

Regeringens pressmeddelande Bredbandsmiljard till landsbygden från 30 november 2016.

Information om vad övervakningskommittén är och vad de gör finns på Jordbruksverkets hemsida.              

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: *